Onze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer omdat deze browser niet meer ondersteund wordt. Wij raden aan om over te stappen op Microsoft Edge.

Avocado Media logo
Avocado Media logo

Digitale oplossingen die verbinden

cultuur

Lancering TTT.AI website: een terugblik

In samenwerking met designbureau ttwwoo ontwikkelden wij de nieuwe TTT.AI website. Wij kijken terug op het project en de uitdagingen met Jolanda Frese, communicatie adviseur van de Universiteit van Amsterdam.

Hoe is de behoefte voor een nieuwe website ontstaan?

"Het nieuwe landelijke subsidie consortium, een samenwerking van tien universiteiten en universitaire medische centra, heeft behoefte aan een online platform. Om zo onder andere deelnemers voor het AI venture building programma te werven en de start-up’s die het programma voortbrengt een etalage te bieden."

Hoe gaat de nieuwe website helpen bij deze behoefte?

"Hopelijk bij het meer aandacht generen voor kennistransfer en voor research-based toepassingen. En natuurlijk het werven van deelnemers. Maar ook laten zien dat wetenschap en onderzoeksresultaten een belangrijk component kunnen leveren aan nieuwe ventures en start-up’s. Specifiek gaat het om de toepassing van AI kennis en innovaties beschikbaar te maken voor de samenleving."

Wat was jullie grootste uitdaging voor de ontwikkeling van de nieuwe website?

"Het uitwerken van welke informatie relevant is voor onze doelgroepen. Overeenstemming krijgen over de inhoud van het project. Onze grootste valkuil was om veel info tekstueel te willen oplossen. Met lange pagina’s en lappen tekst tot gevolg."

Logo TTTAI
TTT AI image website ontwikkeling

Hoe hebben jullie dit opgelost?

"Wij willen ons erg graag onderscheiden van andere AI gerelateerde websites, programma’s en organisaties. Het alom tegenwoordige beeld doorbreken dat AI alleen maar robots en dergelijke zijn. Wij wilden een frisse, open vormtaal en menselijke uitstraling. Juist niet de gebruikelijke AI clichés - die blauw, kil, afstandelijke en redelijk dystopische uitstraling hebben; AI kan ook anders zijn dan blauwe robots en saaie ‘medisch’ ogende websites.

Uitgangspunt voor de look and feel is tot stand gekomen met en uitgevoerd door ontwerpbureau ttwwoo. Zij begrepen heel snel waar wij naar op zoek waren. Met resultaat. Het ontwerp en de uitvoering heeft ons geholpen bij het drastisch schrappen en nadenken over ander wijze van communiceren en onder de aandacht brengen."

"AI kan ook anders zijn dan blauwe robots en saaie 'medisch' ogende websites."

En zo kwamen jullie voor de technische ontwikkeling bij ons. Hoe kijken jullie terug op de samenwerking?

"Enorm positief. De verwachtingen overtreffend. Avocado Media heeft een energiek team. Heel communicatief en een goede sparringpartner. Oplossingsgericht en goed luisterend naar onze ideeën en wensen. Je hebt echt het gevoel dat je samenwerkt aan het bereiken van een doel: een mooie, goed functionerende website. Daarnaast is Avocado Media een enorm goede match met ontwerpbureau ttwwoo. Ook zij werkten onderling heel nauw en goed samen, waardoor wij als opdrachtgever ons echt konden concentreren op de inhoud van de site."

What’s next voor TTT.AI?

"Het netwerk van TTT.AI vergroten en meer naamsbekendheid werven. En natuurlijk nieuwe functionaliteit bedenken om weer te kunnen samenwerken."

Bekijk de nieuwe website van TTT-AI.

Geschreven door
Deel dit verhaal

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wij zijn bereikbaar

020 737 12 65

info@avocado-media.nl

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00

Plan een kennismakingsgesprek

2016 - 2022 | Avocado Media

Scroll down

Back to top